עמותת "אחים" למען נזקקים

רונית גטניו

מנהלת עמותת ״אחים״ למען נזקקים

טל: 03-9000628  Ronit@dsharon.org.il

ערב השקת עמותת אחיםעמותת "אחים" הוקמה ביוזמתו של ראש המועצה, ד"ר מוטי דלג'ו, במטרה לתת מענה נוסף לזקקים במועצה שלנו - דרום השרון.

לצד שירותי הרווחה הניתנים לתושבי המועצה במסירות רבה, מעניקה העמותה סיוע משלים לאותן משפחות או בודדים שנקלעו למצוקה. באמצעות תרומות כספיות ובעיקר בזכות רוח ההתנדבות הצלחנו להקים קו חלוקת ארוחות חמות בימי שישי, גיוס מתנדבים לצביעת בתים, הקמת מחסן בגדים יד שני, ייעוץ פיננסי למשפחות במצוקה ועוד.

יוזמה חברתית מרגשת של צוות גני הילדים גן תאנה וגן תמר ביישוב צור יצחק יצאה לדרך זו השנה השנייה. מטרת הפעילות - איסוף וגיוס כספים לתרומה למען משפחות נזקקות במועצת דרום השרון. במסגרת היוזמה הקימו ילדי הגן ובני משפחתם ויחד דוכני מכירה משפחתיים שבכל אחד מהם 15 פריטים/מוצרים, מחומרים ממוחזרים פרי עבודה משותפת של הילדים וההורים. בין המוצרים שהוכנו היו מוביילים, סימניות, צמידים, עוגיות ועוד... המשפחות הקימו את הדוכנים ,עמלו רבות על קישוטם ויחד עם ילדי הגנים מכרו את התוצרים.
המועצה האזורית דרום השרון זכתה במקום השני בתחרות קרן רוני פיינשטיין ליזמות עירונית על הפעלת תוכנית Power education לסיוע וחונכות אישית לתלמידים בבתי הספר העל יסודיים במועצה. התוכנית היא פרוייקט לימודי-חברתי ייחודי המחבר בין שלושה מגזרים : המועצה ,חברות עסקיות ועמותת 'אחים' הפועלת בתמיכת המועצה. מטרת התוכנית היא לעזור לבני נוער הלומדים בחטיבת הביניים, להתגבר על פערים לימודיים, לרכוש יכולות ואמונה ביכולתם להתמיד ולהצליח בלימודים באופן עצמאי.
ביום ב׳, 30/10/17, הושקה לראשונה תכנית קהילתית במושב ירחיב. מטרת התכנית היא הנעה של קבוצות אוכלוסיה שונות במושב לשם קידום אישי ויישובי. באירוע, שנערך במעמד ראש המועצה, ד"ר מוטי דלגו, סגנו, צפי פלד, מנהלת האגף לשירותים חברתיים, תמי פרבר, הנהלת עמותת אחים וועד המושב, הוצגה בפני התושבים תכנית עליה שקדו במרוצת החודשים האחרונים האגף לשירותים חברתיים ועמותת "אחים".