קיימות

קיימות (או פיתוח בר קיימא) הוא תהליך היוצר פיתוח המאזן בין ההיבטים הכלכליים, החברתיים/קהילתיים והאקולוגים/סביבתיים. הוא פיתוח המספק את צורכי הדור הזה מבלי לפגוע ביכולת של הדורות הבאים לספק את צרכיהם.
תוך התבססות על ההבנה כי הפיתוח האנושי תלוי במערכות האקולוגיות המקומיות והעולמיות.

בשביל בני האדם, קיימות היא הפוטנציאל לחיים של רווחה בטווח הרחוק, מבחינה סביבתית, כלכלית וחברתית.

הנושאים העיקריים שזוהו כמאוד רלוונטיים למועצה ועליהם ניתן דגש בפעילות המחלקה:

• שטחים פתוחים – שמירה על השטחים הפתוחים, שמירה על מגוון המינים, עבודה משותפת עם היועצים הרלוונטיים בתוכנית המתאר (נערכו פגישות), הכנסת הטיפול בשטחים הפתוחים לאג'נדה המועצתית, קידום תהליכים להנגשת השטחים לציבור- שבילי אופניים, שבילי טיול, אימוץ אתר, הקמת אתרים. גינות מקיימות, עידוד חקלאות בת קיימא, גינון בר קיימא;
  • טיפול נכון בפסולת – הקטנת צריכה    מניעת הטמנה. חוק האריזות (פחים כתומים, מרכזי מחזור), טיפול נכון בגזם, הפרדת פסולת אורגנית, חוק פסולת אלקטרונית.

ביום שישי 20/10/17 התקיים אירוע נטיעות יער חלוץ במתן. את האירוע פתחו כ-30 תלמידי מנהיגות ירוקה מבית חינוך מתן אשר עברו 3 תחנות שכללו פיזור רסק גזם, חפירת בורות שתילה ושתילה. הפעילות כללה הסברים ועשייה חוויתית. בסוף הפעילות קבלו הילדים תעודות השתתפות של "יער במתנה".
בימים אלו רוקם פרויקט חדש וייחודי במתן עור וגידים: לספק מזון, תוך חיקוי מדובר בפרויקט יער המאכל - יער מעשה ידי אדם, המתוכנן במטרה האופן בו פועל יער טבעי. פרויקט יער המאכל של מתן הוא פרויקט כלל יישובי המופק בליווי היחידה האזורית לאיכות הסביבה בשרון, מדור קיימות במועצה, מזכ"ל מתן ומנהלת הנוער ביישוב. הפרויקט מופק על ידי הקהילה - בני נוער מפרויקט בנות ובני מצווה ביישוב, תלמידי בית חינוך מתן ותושבים מתנדבים. הפרויקט כולל קורס הכשרה, תכנון משותף באמצעות חברי הקהילה וביצוע עצמי. לאחרונה החלו העבודות להקמת היער באירוע קהילתי שכלל דוכן על יערות מאכל, סקר עצי פרי אהובים וכיבוד צמחוני קל שהביאו התושבים.
השבוע השתתפו תלמידים מדרום השרון בטקס חגיגי של עמותת אקואושיין במסגרתו התמונה של תלמידי "מצלמים דו קיום" זכתה במקום הראשון בתחרות כתבי סביבה צעירים לשנת 2017!!
״היה אתה השינוי שאתה רוצה לראות בעולמך״ (מהטמה גנדי)