יורם פלג

מנהל מחלק תברואה ואיכות הסביבה

טל': 03-9000611 | פקס: 03-9000613 | Peleg@dsharon.org.il

המועצה האזורית דרום השרון מורכבת מיישובים חקלאיים ויישובים קהילתיים בעלי אופי כפרי, ישנה הערכה והבנה של החשיבות להגן על הסביבה באמצעות אורך חיים ציבורי ופרטי של קיימות ושמירה על משאבינו היקרים, לרבות מים, אדמה, אוויר נקי, שטחים ירוקים וכדומה.

תושבי ועובדי המועצה מודעים היום יותר ויותר  לצורך החיוני לשמור על הסביבה ולנצל נכון את המשאבים הטבעיים למעננו ולמען הדורות הבאים.

כמו בכל יישוב בישראל וכן בעולם כולו, גם אצלנו עולה מגמה ירוקה חדשה המעודדת יישום של האג'נדה הסביבתית הלכה למעשה ומקדמת בריאות וקהילה בת-קיימא.

הביטוי לכך מוכח בפעילויות הסביבתיות המגוונות שמקדמת המועצה והיוזמות הקהילתיות  הירוקות שעולות באופן טבעי ונמרץ מהיישובים.

פעילות ט״ו בשבט בשיתוף קק״ל - קרן קימת לישראל פעילויות שמירה על הטבע של בתי ספר יהודים וערבים מדרום השרון, ג׳לג׳וליה, כפר ברא, טירה וכפר קאסם הגרים סביב היער. תודה ליחידה לאיכות הסביבה בשרון כל הכבוד!
ביום חמישי, 25/01/18, התקיים בגן דובדבן בצור יצחק המפגש הראשון בתוכנית "גנים מקדמים קיימות". התוכנית מטעם מחלקת קיימות במועצה אזורית דרום השרון, בשיתוף מחלקת גני ילדים, בתיאום מלא עם המפקחת של משרד החינוך מבוצע על ידי היחידה האזורית לאיכות הסביבה בשרון. השנה נבחרו, ארבעה גני ילדים, שהגננות בהם הינן בעלות ניסיון רב בנושא וגם היום הן מקדמות, בדרכן הייחודית ,למידה משמעותית ויצירתית דרך חשיפה לטבע.
אמש, יום ד׳ 10/01/17, התקיימה במועצה סדנת תכנון סביבתית לנציגים מוועדת התכנון המקומית ולחברי ועדות התכנון ביישובים. הסדנא יוזמת הפורום לתכנון מקומי - שהוקם על ידי החברה להגנת הטבע והמשרד להגנת הסביבה, ומטרתו העלאת המודעות להיבטים סביבתיים בתכנון המקומי. הנושאים הנמצאים על הפרק הם שמירה על אגני ניקוז, שמירה על השטחים הפתוחים, איזון בין שימור לפיתוח, מניעת מטרדים משימושי קרקע שונים וכו'. דרום השרון - שומרים על הירוק של כולנו.
שריפות פסולת בלתי חוקיות הפכו מעשה שבשגרה באזורנו בתחומי הערים השכנות טייבה וטירה, מידיי יום ובכל שעות היום, תוך גרימת זיהום אוויר מתמשך ופגיעה קשה בתושבי הישובים הסמוכים ובמיוחד בישוב צור יצחק. מהפוסט של ראש המועצה, ד״ר מוטי דלג׳ו׳