יורם פלג

מנהל מחלק תברואה ואיכות הסביבה

טל': 03-9000611 | פקס: 03-9000613 | Peleg@dsharon.org.il

המועצה האזורית דרום השרון מורכבת מיישובים חקלאיים ויישובים קהילתיים בעלי אופי כפרי, ישנה הערכה והבנה של החשיבות להגן על הסביבה באמצעות אורך חיים ציבורי ופרטי של קיימות ושמירה על משאבינו היקרים, לרבות מים, אדמה, אוויר נקי, שטחים ירוקים וכדומה.

תושבי ועובדי המועצה מודעים היום יותר ויותר  לצורך החיוני לשמור על הסביבה ולנצל נכון את המשאבים הטבעיים למעננו ולמען הדורות הבאים.

כמו בכל יישוב בישראל וכן בעולם כולו, גם אצלנו עולה מגמה ירוקה חדשה המעודדת יישום של האג'נדה הסביבתית הלכה למעשה ומקדמת בריאות וקהילה בת-קיימא.

הביטוי לכך מוכח בפעילויות הסביבתיות המגוונות שמקדמת המועצה והיוזמות הקהילתיות  הירוקות שעולות באופן טבעי ונמרץ מהיישובים.

כמויות הכלים החד-פעמיים שנצרכים היא כמעט בלתי נתפסת. זה מתחיל בקניית המזון לארוחות החגים, שבה נעשה שימוש בשקיות פלסטיק חד-פעמיות. זה ממשיך בערב החג עצמו, שבו פעמים רבות אנחנו מעדיפים להשתמש בצלחות, כוסות וסכו"ם חד-פעמיים. וזה לא נגמר כאן. בטיולים בטבע, בחוף הים ובפסטיבלים משאירים אחריהם הישראלים הרים של פסולת, רובה חד-פעמית, שמוצאת את דרכם במקרה הרע לפחי האשפה, ובמקרה הרע יותר – לטבע.
ביום ד׳, 30/05/2018, אושרה הצעת משרד הבריאות להרחבת צו למניעת עישון במקומות ציבוריים כך שיכלול גם איסור עישון באירועי תרבות והתקהלות של 50 אנשים או יותר בטווח של 10 מטרים, עישון במשרדי ממשלה לרבות מועצות דתיות, רשויות מקומיות ובתי משפט בטווח של 10 מטרים לפחות ואיסור עישון בחניונים, גני חיות ועוד.
מוזמנים לקורס המשלב רכיבה על אופניים ונושאי קיימות ואיכות הסביבה בשרון. הקורס בעל 7 מפגשים, בימי שלישי בשעה 17:00-19:30 כולל רכיבת שטח במסלולי חוף השרון, דרום השרון, הוד השרון, רעננה וכפר סבא.
פעילות ט״ו בשבט בשיתוף קק״ל - קרן קימת לישראל פעילויות שמירה על הטבע של בתי ספר יהודים וערבים מדרום השרון, ג׳לג׳וליה, כפר ברא, טירה וכפר קאסם הגרים סביב היער. תודה ליחידה לאיכות הסביבה בשרון כל הכבוד!