יעקב שהינו

מנהל מחלקת תחבורה

טל: 03-9000576/4 פקס: 03-9000577 דוא״ל:sahino@dsharon.org.il

מחלקת תחבורה

מחלקת התחבורה אחראית על מערך הסעות התלמידים לבתי הספר ולשאר מוסדות החינוך. בכל יום מוסעים כ-3,500 תלמידים בכ-100 קווי הסעה בבוקר ובכ-400 קווי הסעה אחר הצהריים. התלמידים מוסעים ב-14 אוטובוסים חדישים שברשות המועצה ובאוטובוסים של 8 חברות שזכו במכרז לביצוע הסעות התלמידים. בנוסף, אחראית המחלקה להסעת נוער ומבוגרים לאירועי תרבות, הסעת נוער וילדים לפעילויות ספורט ולפעילויות של תנועות הנוער והסעות לטיולי בתי הספר השייכים למועצה.

המחלקה מעניקה שירותי טיפול ואחזקה בכלל רכבי המועצה ומסייעת בהעברת דברי דואר וביצוע העברות כספים לבנקים. עם תחילת שנת הלימודים, עוברים כל נהגי המועצה הכשרה בנהיגה מתקדמת הכוללת: החלקה, הישרדות, ותפקוד במצבי לחץ ואיום.

קראו עוד: מערך ההסעות בחינוך

החל מראשית חודש מאי 2018 ולתקופה משוערת של כחמישה חודשים, ייסגר מסלול 12-30 לצורך עבודות תחזוקה שונות. בחודשים בהם המסלול יהיה בלתי שמיש התנועה האווירית תנותב למסלולים חלופיים בהתאם לשיקולי בטיחות הטיסה. כתוצאה מכך תנועת המטוסים מעל המועצה עלולה לגדול דבר שעלול לגרום גם למטרדי רעש. רשות שדות התעופה התחייבה כי תעשה את מירב יכולתה בכדי לקצר את משך ביצוע העבודות ככל האפשר ותפעל להקטין את הפגיעה שעלולה להיווצר כתוצאה מניתוב הטיסות.
לאור ריבוי עבירות חנייה בישובים ופניות תושבים וועדים להגברת הפיקוח, החליטה המועצה על הגברת האכיפה כנגד עבירות חנייה. החל מ-22 אוקטובר 2017 נפעל לאכיפת חנייה כחוק בכל ישובי המועצה.
מטרופולין שמחה להשיק את קו 42 החדש שיופעל החל מיום שלישי ה-5.9.17!
הלילה נפתח לתנועה הגשר החדש ליד כיכר ג'לג'וליה במחלף חורשים. העברת התנועה תתבצע על כביש 5233 ממעגל התנועה בכניסה הדרומית לג'לג'וליה אל מעל כביש 531 ועד לצומת המרומזר ליד תחנת דלק חגור (צומת מתן).